Kapten Sverige

Sveriges svar på Captain America, Captain Newfoundland och Captain Euro är här. Och detta till ett medium som nästan helt saknar svensk förankring inom supergenren – filmen.

Den som kan sin svenska superhjältehistoria känner kanske till att det redan finns/har funnits en svensk superhjälte med namnet Kapten Sverige publicerad i Svenska Serier i början på 90-talet.

Faktum är att dagens Kapten Sverige (spelad av Alexander Karim (“Om Sara”; “Orka! Orka!”)) inte bara drabbar samman med radioaktiva luciatåg (Josephine Bornebusch (“Hundtricket”; Vingar av glas), Claudia Galli (“Skilda världar”; “Känd från TV”) m. fl), hans alias dras även med stämning av den tidiga Kapten Sveriges skapare – Åke Forsmark.

Bakom projektet står en av svensk undergroundfilms förgrundsgestalter som fick något av ett genombrott med monstermockumentären Tompta Gudh (2002) – Ted Kjellson.

Med projektet följer den officiella hemsidan nyligt nystartad efter sommaruppehåll. Här finns inte bara en blogg över produktionen; produktionen går dessutom att följa kontinuerligt med hjälp av de webfilmer som läggs upp –>www.kaptensverige.se


Publicerat

i

av

Etiketter: