Studiecirkeln Serieskaparna

Några av oss som är inblandade i Svenska Superserier (och några som inte är det) håller till i Växjö och har för vana att mötas i studiecirkeln Serieskaparna. Det kan du också göra. Ingenting kostar det.

Detta händer varje fredag. Utom ibland. Hör av dig till cirkel@superserier.se om du vill ha koll på när vi ses och inte!

När det händer så händer det i alla fall mer specifikt klockan 16 till 19 hos SensusNorrgatan 15 i Växjö. Salen är bokad från klockan 15, så man har en timme på sig att dyka upp inför den officiella starttiden. Ibland markerar vi starten med någon gemensam ritövning vid klockan 16. Före och efter det gör man vad man vill.

För cirkeln har ingen egentlig kursplan, utan bygger främst på idén att om man ses en gång i veckan för att skapa serier, så kanske det blir av att man skapar serier (eller andra verk av besläktade former).

Så man kommer till cirkeln och gör alltså vad man vill, men vi finns där för att inspirera och hjälpa och lära varandra. Och motivera varandra att göra de där kreativa grejerna som vi går och tänker att vi borde göra.

Vill man teckna, gör man det. Vill man skriva, gör man det. Vill man layouta, gör man det. Och vill man diskutera hur man som bäst får fram sin berättelse genom en kombination av bild och text och pratbubblor, så gör man det. Alla är välkomna, oavsett ålder och oavsett om man har lite, mycket eller ingen erfarenhet.

Ett gemensamt projekt, som för närvarande pågår inom cirkeln, går under benämningen “En två meter hög igelkott springer genom staden!!!” och det får vem som helst som vill vara med i. Men det går också bra att ägna sig åt helt egna påhitt eller att starta nya samarbeten.

Hör av dig till cirkel@superserier.se om du vill veta mer!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.