Serieregistret

Nordens Stjärnor

Nordens Stjärnor är Svenska Superseries motsvarighet till Marvels Avengers och DC:s Justice League. Serien är ett samarbete mellan olika serieskapare som bidrar med figurer, manus och serier. Vem som helst får vara med. Du också, om du vill. Serier om Nordens Stjärnor har varit med i varje nummer av Svenska Superserier sedan #8. Det finns också […]

Avatar

Terrorister håller hundra personer som gisslan i en skyskrapa. Militären står maktlös eftersom bomber apterats på byggnaden. Som läsare får vi följa dramat via ett nyhetsprogram. Kan den hittills okände hjälten Avatar lösa situationen? En traditionell superhjälteserie.

Blaze

En man kallad Blaze vaknar upp i ett laboratorium. Han har drabbats av minnesförlust och flyr ut i öknen. Det visar sig snart att han fått krafter av experiment som utförts på honom. När Emma dyker upp förstår han att han är en befriare med ett speciellt uppdrag. En scifiskräckserie i en skitig framtid.

Det var en gång

En pojke sitter och äter medan han läser en berättelse om en namnlös krigare och dennes äventyr. En barbarisk serie i Conan-stuk.

Endeavour

Som om det inte vore nog med att vara mobbad i skolan är alla plötsligt ute efter Jeremias. Genom en märklig portal anländer mystiska människor från framtiden. Jeremias tillvaro ställs på sin spets då han inser att målen för dessa människor enbart kan nås med hans hjälp.

Förgöraren

Napoleon Cross trodde att han spärrat in mörkerdemonen Ahriman för alltid, men nu är han tillbaka, och för att besegra honom behövs en armé av superhjältar.

G-19

När några unga kamrater far till fjällen för att åka snowboard sker något märkligt. Djupt under snön finner de något som påverkar dem alla. Snart tar de på sig rollen som superhjältar och bekämpar hot från yttre rymden.

Golden Gang

Hjältarna i Golden Gang har som uppdrag att förhindra jordens undergång 2012. Dessa korta historier handlar om ovanligare saker som sexslaveri och nackdelarna med superkrafter.

Indestructible

Nyheten om ett nytt oförstörbart material får en kille att låna sin flickväns pistol och ge sig av för att lägga vantarna på det. Handlingen eskalerar snart lavinartat i dena mangainspirerade berättelse.

Katt

En ung kvinna upptäcker att ett mord begåtts. När hon inser att hon faktiskt känt till mordet i förväg, eftersom hon tidigare drömt om det, kryper obehaget på. En kort skräckserie.

Kenny & Goldberg

Att göra inbrott kan vara farligt, och inte bara för att där kan stå någon galning med ett hagelgevär. Kenny och Goldberg tar sig an en rikemansvilla med oväntade konsekveser.

Law For Hire

Orcen Sheila Leikowjskji är en del av insatsstyrkan Law For Hire, som anlitas för att upprätthålla lag och ordning i en värld där klassiska fantasyväsen lever i en modern civilisation.

Plågaren

Plågaren, en hård superhjälte driven och stöttad av sina föräldrar använder de metoder som behövs för att ta hand om kvinnomisshandlare och andra kräk.

Plågaren prolog: Polly

Pollys jobb är att vara assistent åt den något instabile hjälten Plågaren. Här ges ledtrådar till varför Plågaren är en så tvär hjälte. En kort superserie som fungerar som introduktion till den kommande superserien Plågaren.

Revolution

När en främmande stormakt från väst tar Sverige i sitt grepp far vår hjälte till Norrland för att slå till mot en av fiendens baser. Frågan är, om han verkligen vill göra det. Är han beredd att betala priset? En rå superserie.

Storkungen

På en snabbmatsrestaurang råkar en servitris tappa en bricka på en av gästerna, som blir ursinnig. En annan gäst går emellan. En konflikt uppstår, och det enda sättet en konflikt kan lösas på är ju så klart att fajtas med enorma grävmaskiner. En serie i mangastil.

Spring för livet

I gruppen Nordens Hjältar finner vi en hjälte från varje nordiskt land. Dessa ställer upp i ett sprintlopp över Öresundsbron för att dra in pengar till välgörande ändamål. Naturligtvis saboteras tävlingen av en skurk. En superserie i klassisk silver age-anda.

STHLM Utopia

Stockholm har blivit kallt och hårt. Våldet breder ut sig. En dag anländer en enorm android från rymden och håller staden i ett järngrepp. I icke samordnade aktioner går våra hjältar till storms mot hotet, som är större än någon anar. En iskall och actionfylld modern superserie.

Superkillen

Den unge David flyr verkligheten genom rollspel och filmer. Men efter att ha blivit brutalt överfallen i en videobutik tar hans liv en oväntad vändning. Han kommer snart att få lära sig, att med stora krafter följer stort ansvar. En traditionell superserie.

Svanen

På en strand dyker plötsligt en gigantisk svan upp. När denne hotar strandens besökare behövs naturligtvis en hjältinna med grodkrafter. Men alla gläder sig inte åt vår hjältinnas ankomst. Konstigt. Detta är vår första manga, i en lätt komisk stil.

Ut ur tunneln och in i mörkret

En vampyr håller Stockholm i skräck och ännu ett människoliv har slagits i spillror. Allt hon önskade var att bli mor. Nu börjar jakten i gränderna, ner i underjorden bland tunnelbanorna, men på vem, eller vad, vet man inte riktigt. En iskall, våldsam och modern superserie.

Virtus

Innan Virtus blev den han blev var han en vanlig kille, mobbad visserligen men med kompisar och fritidsintressen som vem som helst. En dag förändras det när en moraliskt lågstående vetenskapsman korsar hans väg. Svenska Superseriers snabbaste superhjälte har gjort premiär!

X-Raymond

Unge Raymond får sömnsvårigheter av sina nya krafter. Vad göra? Bekämpa kriminella gäng eller kanske leda ett? Nej, har man problem vänder man sig till psykriatin.

Ångestmannen

Ångestmannen är en superhjälte som (motvilligt) sätter P för brott av alla de slag med hjälp av sin förmåga att skjuta blixtar av ren kanaliserad ångest.

Ärrvålnaden

När Lisa blir misshandlad och hennes far inte bryr sig är den ende hon kan vända sig till en vålnad, som ger henne tillfredställelse på ett fruktansvärt sätt.