Nordens Stjärnor

Nordens Stjärnor är Svenska Superseries motsvarighet till Marvels Avengers och DC:s Justice League. Serien är ett samarbete mellan olika serieskapare som bidrar med figurer, manus och serier. Vem som helst får vara med. Du också, om du vill.

Serier om Nordens Stjärnor har varit med i varje nummer av Svenska Superserier sedan #8. Det finns också hittills två samlingsvolymer med Nordens Stjärnor-serier i färg. Är du intresserad av att beställa dem, så hör av dig till Thomas Fels på tfels@bredband.net !

Vill du veta allt som finns att veta om Nordens Stjärnors värld, så ska du läsa skaparguiden. Den senaste versionen är serieskaparguiden10.pdf. Det finns också en tunnare utgåva för den som inte anser sig behöva veta exakt allt. Den senaste och tillika första versionen av den är serieskaparguidenlight1.pdf.

Vill du lägga dig i diskussionen om skapandet av Nordens Stjärnor, kan du göra det på NS-forumet som är en del av SSS-forumet som i sin tur är en del av SFN-forumet.

Ett och annat om Nordens Stjärnor finns även att läsa på Seriewikin.

Nordens Stjärnors äventyr skapas och publiceras inte i kronologisk ordning, utan författaren kan själv bestämma när en berättelse ska utspelas i förhållande till dem som redan finns. Historierna om Nordens Stjärnor är indelade i fyra perioder. Vilka personer som är medlemmar i NS varierar lite mellan perioderna.

Den första perioden kallas Nybörjarperioden. Den representerar och reflekterar seriernas gyllene ålder, vilket vill säga 40- till 50-talet.

Den andra är Framgångsperioden. Den representerar och reflekterar silveråldern, alltså 60- och 70-talets serier.

Mörkeråldern (80- och 90-tal) representeras av Stjärnfallsperioden. Det är en lortigare period för våra superhjältar.

Slutligen har vi Superstjärneperioden, som representerar serier från hitom millennieskiftet. Med andra ord den tid vi fortfarande kan betrakta som den moderna åldern.

Ett och annat är dessutom känt om så väl dåtiden (alltså före Nybörjarperioden) och framtiden (efter Superstjärneperioden) men om dessa perioder utanför perioderna har inga serier ännu gjorts.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.